Imunologické vyšetření

Dobry den,16měsíční syn prodělal za tuto zimu již 12 otitid,kromě léčby na orl nám bylo doporučeno také imunologické a alergologické vyšetření,které jsem už ale musela několikrát odkládat kvůli opakovanému užívání antibiotik.Nyní jsem se dozvěděla,že není ani tak důležité alergologické vyšetření ale hlavně vyšetření imunity,které se může zkusit udělat i pri antibiotikách nebo hned po ukončení léčbou atb,je to skutečně tak? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se opravdu nepodaří nepodaří dojít si na imunologické odběry alespoň 14 dní po infektu a vyšetření je opakovaně odloženo, můžou se odběry udělat alespoň v době, kdy dítě neužívá antiibotia. Nález může být ovlivněn, ale při hodnocení se s tím bude počítat.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: