Imunologické vyšetření syna

Dobrý den paní doktorko, syn 3 roky trpí od 1 roku opakovaně bronchitidami (2-3x ročně). Odeslán v 1,5 roce na alergologii, imunologické vyšetření nic neprokázalo, alergické testy (ve 2,5l) - alergii na jarní pyly. Přesto kvůli podezření na astma užíval flixotide nyní přešel na singular (1tbl denně). Problémy má vždy jen při nemoci. Nyní jsme v zahraničí a syn opět viróza, vysoké teploty, suchý dráždivý kašel, dušný (bez sípání). Skončili jsme v nemocnici s diagnózou zápal plic, kterou druhý den dementovali, že nejde o bakteriální infekci, nález na plicích neg., pouze bronchospasma. Syn ale 10 den alergie na Amoxicilin - kopřivka velkého rozsahu naštěstí ne dýchací cesty. Alergoložka požaduje imunolog. vyšetření a nedoporučuje nám školku. Můj dotaz zní, zda je nutné imunologické vyšetření znovu a pokud ano za jak dlouhou po reakci na antb., jaké jiné vyšetření bychom měli případně vyžadovat a zda opravdu syn nemá navštěvovat školku (vzhledem k našemu pobytu v zahraničí, jediná možnost jak být mezi vrstevníky). Omlouvám se za rozsáhlý dotaz, děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, alergologické , imunologické vyšetření bych určitě zopakovala, pokud se budou bronchitidy opakovaně vracet, zvažovala bych opět léčbu Flixotide. Imunologické vyšetření bych po infektu a alergické reakci udělala cca po měsíci po odeznění příznaků. O tom zda-li navštěvovat školku, bych se rozhodla až po vyšetření, rozhodně je důležitá dostatečná rekonvalescence po infektech, důsledné léčení alergie, ev. je možné přidat nějaký z imunomodulančích léků na posílení imunity, ale to bych se rozhodla až dle odběrů.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Xorimax Chtela bych se zeptat. Dostala jsem antibiotika Xorimax 500mg, muzou se...
  • Nitrodelozni telisko Chtela bych se zeptat, pred 14 dni jsem si nechala dat...
  • Bolesti zad Pane doktore, chtěla bych Vás požádat o radu. Poslední 2 roky mě...
  • Závratě Prosím o radu před týdnem jsem byla odvezena do nemocnice měla jsem...
  • Zánět ledvin Dobre odpoledne, chtela jsem se zeptat zda se z moci da poznat...
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x