Imunologie a početí

  • Dotaz od: Karolína Bednářová
  • Publikováno: 27.3.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, tři roky se s manželem (nyní i s odborníky) snažíme počít dítě. Byla mi zjištěna endometrioza a podezření na autoimunitní thyreoditidu – prý obojí je imunologický problém, který je zřejmě také příčinou toho, že nemohu otěhotnět. Žádná jiná imunologická vyšetření jsem nepodstoupila, ani mi je lékař nenabídl. Jinak jsem zdravá, 1-2x za rok se objeví silnější viróza, 1x za měsíc (v období menstruace) jsem velmi unavená, mívám teploty, zduřené uzliny a bolení v krku. Chtěla jsem si koupit vitamíny na posílení imunity kvůli únavě, bohužel ale nevím, jestli nemám opačný problém – zda není má imunita až příliš silná (autoimunitní onemocnění chápu jako abnormální imunitní reakci). Můžete mi prosím poradit, zda má cenu s mou diagnozou imunitu posilovat či naopak snižovat – čím, jakými vitamíny, přípravky apod. svou imunitu dát do pořádku? Děkuji za váš čas. Karolína Bednářová

Odpověď odborníka:

Jen na okraj: u endometriosy se skutečná příčina dosud nepodařila objasnit, existuje několik hypotéz - jedna je ta imunologická. Domnívám se , že žádné podrobné imunologické vyšetření by stejně nemělo praktický význam. Spíše bych vám doporučila některé další metody , které někdy překvapivě rychle vedou k otěhotnění - např. metodu Ludmily Mojžíšové - informujte se u svého gynekologa, kde se provádí.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x