Imuran v těhotebnství

Dobrý den, je mi 33 let. Již asi 14 let se léčím s trombocytopenií. Nyní jsem ve 21 týdnu těhotenství a destičky mi trochu klesly na 23 tisíc - to je u mě normální hodnota, jen občas jsem měla víc než 35 tisíc. Žádné krvácivé projevy ani modřiny jsem nikdy neměla, nebyl ani problém zastavit jakékoliv krvácení. Jelikož na imunoglobuliny můj organismus nereaguje, hematoložka mi předepsala Prednison a Imuran, a pokud nezaberou, tak navrhuje splenektomii ještě ve druhém trimestru. Mám obavu o miminko, ať už v případě léků nebo operace. Nemůže se mu nic stát? Sice mi bylo řečeno, že nyní už je vyvinuté, takže ho nic neohrozí, ale přece jen se hrozně bojím. Je to naše první a jediné miminko, vymodlené (po IVF). Moc Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zde důvěřujte lékařům, pokud byste měla málo destiček, nelze vést bezpečně porod, o císařsém řezu nemluvě. Mohla byste vykrvácet. Miminko má nejdůležitější orgány vyvinuté, zde převažuje Vaše velmi vysoké riziko nad nízkým rizikem miminka.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: