Imuran vs. prášky pro zvýšení imunity

Dobrý den, mám crohna a beru prášky jako Pentasa, imuran a aktiferin ... mám strašně oslabenou imunitu, jsem stále nemocná a jsem celkově náchylnější. Nevím, zda-li je pravda, že imuran imunitu oslabuje, proto se ptám, zda-li můžu brát nějaké prášky na zvýšení imunity, mám na mysli např (glukimtabs od finclubu, nebo prostě obyčejné vitamíny)? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Obecně je problematické užívat společně s imunosupresívy i léky na povzbuzení imunity. Doporučuji spíše nespecifické posilování imunity (pestrá strava, vitamíny, otužování, fyzická aktivita). Z přípravků na zlepšení imunity lze užívat bezpečně vitamíny a enzymy, např. Wobenzym, u ostatních léků a doplňků bych byl velmi opatrný a poradil se s imunologem.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: