Indometacin 50 čípky

Dobrý den. Jelikož jsem po dvou operacích páteře a ještě mám artrosu Lev. kyčle tak mám někdy bolesti, že nemohu ani chodit. Léků je v lékárnách dost, ale mě se zcela osvědčil INDOMETACIN stačí mi 50sátka. čípek do konečníku, nedráždí tolik žaludek a je přijatelný bolesti ustoupí zhruba na 2 dny.. Můj dotaz, zní, nemůže čípek do konečníku časem v přerůst v nějaký problém. myslím tím, poškození střívka kolem konečníku nebo třeba krvácením?? beru čípek tak nanejvýše 2X do týdne na noc. Děkuji, a hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, stejně jako všechny léky ze skupiny "nesteroidní protizánětlivé léky," které tlumí činnost enzymu COX-1, může i indometacin způsobit krvácení z trávicí trubice, a to i když se užívá ve formě čípků (na COX-1 působí poté, co se sliznicí vstřebá, a je jedno, jestli se vstřebá ze žaludku nebo z konečníku). Ale pokud užíváte čípky jen takto občas a nemáte žádné problémy se sliznicí trávicího systému, indometacin by Vám neměl působit obtíže.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+14 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: