Inf. mononukleoza a těhotenství

Dobrý den, zhruba před půl rokem jsem měla infeční mononukleozu. Nyní s manželem uvažujeme o miminku. Myslíte, že je to rozumné?Slyšela jsem názory, že po mononukleoze bych měla minimálně rok počkat.... Nevím tedy jak to je.....Prosím poraďte mi. Děkuji Katka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Katko, vše záleží na tom, jestli jste měla lehčí nebo těžší průběh mononukleozy. Standardně bych ale doporučila min. rok odstup - tělo potřebuje zregenerovat, pravděpodobně jste ještě na jaterní dietě. Proto bych počkala, až dietu držet nebudete, jestli budete unavená nebo se cítit v pořádku. Pro těhotenství je naprosto klíčové, abyste byla úplně fit. Jinak Vás skolí i banální nemoc a v těhotenství je velmi problematické brát nějaké léky - nikdy s jistotou nevíte, jestli miminku neublíží.

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: