Infanrix hexa x broncho-vaxom

Dobrý den, prosím o Váš názor na níže popsanou situaci. Syn byl očkovaný vakcínou Infanrix Hexa v době, kdy to ještě nebylo hrazeno státem. Recept na 1.dávku vakcíny jsme dostali od naší paní doktorky. Bohužel v nevědomosti jsme neuchovali tuto vakcínu zcela správně - v přetopené ordinaci (cca 25-27°C) jsme čekali s vakcínou v ruce cca hodinu a čtvrt, plus nějakou dobu přenos z lékárny domů a pak k paní doktorce. Při podání 2. a 3. dávky jsme si dali větší pozor a vakcína byla snad uchována správně. Bohužel u 4.vakcíny došlo k tomu, že byla aplikována přesně v době, kdy syn bral již třetí den Broncho-vaxom. Máme obavy, zda účinek 1.dávky nebyl snížen nesprávným uchováním a zda u 4.dávky nedošlo k nedostatečné imunologické odpovědi vlivem Broncho-vaxomu. Jednoduše řečeno, máme strach, zda syn má dostatek protilátek na všechny očkované nemoci. Myslíte si, že je vhodné udělat sérologické testy? Syn nedávno prodělal zánět průdušek, běžné léky nepomohly, pak mu byl ve výtěru z krku nalezen Hemophilus influenze. Může to mít spojitost? Děkuji za odpověď. Marcela

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zkušenosti s vakcínou berte pozitivně - jako poučení do budoucna a o hladiny protilátek se neobávejte, proto je aplikována stuňovitě, aby se v každé fázi mohla imunologická odpověd vyvinout postupně. Pokud by byl ale synek nějak opakovaně v kratších časových intervalech nemocen /jedenkrát zatím není moc "podezřelé"/ - o stanovení protilátek bych přece jenom požádala. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: