Infarkt

Dobrý den,z hlediska kardiologa zprava ohledne zakladního onemocnění: pravá věnčitá tepna 2cm za odstupem ucpaná v délce 2-3cm kašovitým plátem,na který nasedly krevní sraženiny.Vícečetná zuženi prusvitu obou větví levé tepny,v mezikomorovém úseku vyklenující vazivový plát průsvit zužující až na 1/4 původního.excentrické zbytnění levé komory v rámci přetlak.nemoci,rozšíření srdečnice.Mírné zbytnění i komory pravé.Na základě těchto přesných informací se dle vašeho názoru jako odborníka jedná o velmi silný a náhlý infarkt myokardu???

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud byla náhle ucpaná pravé věnčitá tepna jedná se o infarkt. Někdy je tepna ucpaná delší dobu, krev si najde cestu jinudy a vznikne kolaterální řečiště.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x