Infarkt

manžel je 1rok po infarkte a srdce mu bije na 40 procent kolik správne ma bit srdce ?? leky užíva není žadné zlepšení a hodně příbral co mí poradíte

Odpověď odborníka:

Aleno, nevím přesně jak si vyložit Váš dotaz. U srdečních chorob se nehodnotí, na kolik procent bije. Pokud máte na mysli srdeční tep (puls), měl by se pohybovat zhruba v rozmezích 60-90 tepů za minutu, pří léčbě po infarktu i méně (kolem 50). Pokud máte na mysli srdeční výkonnost, ta se hodnotí tzv. ejekční frakcí (stanoví se echokardiografickém vyšetření) a tam by tato hodnota ukazovala na lehké až středně těžké postižení srdeční výkonnosti, za normální se považuje hodnota kolem 60%. Přibírání na váze pro manžela není dobré, znamená to zátěž pro srdce a měl by se snažit o redukci váhy.

MUDr. Hana Štětková
MUDr. Hana Štětková

Specializace: Kardiologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: