Infarkt a ibalgin

Dobrý den, moje babička (89) let je po dvou operacích srdce. Jedna z nich byla po infarktu. Má také dlouhodobé bolesti kloubů a zad a proto užívá Ibalgin 2x denně po dobu nejméně 4 let (bez předepsání lékaře) Je nějaké riziko, že by tyto léky mohly špatně ovlivňovat problémy, které měla se srdcem? Je možné tyto léky nahradit lékem, který by neměl vliv na činnost srdce? Děkuji Iva

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ibalgin zvyšuje riziko žaludečních vředů jako léky které se užívají na srdce. Pokud ibalgin užívá na bolesti kloubů, může se zkusti Paralen 500mg 2 tbl. v jedné dávce, uvidí se jaký bude efekt. Bude vhodné se poradit s praktickým lékařem, který zná přesný rozpis medikace a další choroby.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: