Infarkt při psycických problémech

Dobrý den měla bych na Vás dotaz. Přítel trpí panickou úzkostí. Léčí se na psychiatrické léčebně v Plzni. Stále si myslí, že má infarkt. Už je po několika vyšetřeních srdce, která byla v pořádku. V nemocncici v Domažlicích mu dali na den Holter. A také mu nic nezjistili. Ale on má pořád pocit, že umírá na infarkt. Stále si šahá na hrudník a říká že ho tam tlačí a píchá. Potom si stěžuje na bolesti v ruce a prstů v levé ruce. Ale takhle už si stěžuje tak půl roku. Nevíme, jak mu máme vysvětlit, že má vyšetření a infarkt to není. Mohl byste mi prosím poradit, jak mu mám vysvětli příznaky infarktu a co by se s ním stalo kdyby ho opravdu měl? Děkuji moc za Vaší odpověd. Zuzana

Odpověď odborníka:

Dobrý den Zuzano! Myslím, že nemá cenu snažit se vašemu příteli "vysvětlit", že nemá infarkt. Jeho pocity jsou způsobeny psychickým onemocněním, jakmile se toto onemocnění podaří zvládnout (léky, psychoterapií), získá i váš partner náhled na svůj zdravotní stav. Nevím, jak dlouho se už váš přítel léčí, zkuste si domluvit schůzku s jeho ošetřujícím psychiatrem a celou situaci i to nakolik psychiatrická léčba zabírá nebo ne spolu proberte. Velmi vhodná by byla i psychoterapie. Držím palce.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x