Infekce

Po častých angínách a ATB mám zřejmě slabou imunitu. 1x za 2-3 měsíce chytnu nepříjemnou bolest v krku (sportuji). Před 3 měsíci jsem si došel na ORL a tam mi udělali krevní testy a výtěry krku (nález z výtěru: Staphylococcus aureus hojně). Hodnotu FW za 1. hod jsem měl 2 a FW za 2. hod jsem měl 4. Doktor mi nasadil Broncho vaxom pro adultis, který mi měl imunitu zlepšit. Dobral jsem a nyní po třech měsících jsem opět šel na testy. Jenže hodnoty FW za 1. a 2. hod. se nezlepšily, stále mám 2, 4. Tak se chci prosím zeptat, zda tyto hodnoty souvisí s imunitou a jak tedy nejlépe imunitu posílit, abych mohl sportovat a nemusel se bát, kdy mě zase začne angínová bolest v krku? (Staphylococc se zlepšil, po kontrole ojedinělý) Přikládám foto s ostatními hodnotami z aktuálního krevního testu. A prosím druhá otázka, může imunita souviset i nějakými jinými hodnotami? Moc děkuji za odpověď. Daniel Novák

Odpověď odborníka:

Sedimentací se nijak neznepokojujte-u Vás bude nižší právě proto, že máte hladinu krevního barviva-hemohlobinu na horní hranici normy. A máte to tak proto, že hodně sportujete, je to adaptace organismu na zátež.
Krevní obraz je u Vás vcelku uspokojivý-ale napadá mě dotaz, jestli jste prodělal mononuklosu, pokud ne, udělala bych testy.
Pokud se ale jinak cítíte dobře, sportujte nadále, užívejte vit. C a mělo by to být v pořádku.
Hodnoty související s imunitou-další, rozšířené, se dělají většinou, když chceme vyloučit/potvrdit nějakou nemoc.
S pozdravem,
MUDr. Klímová

MUDr. Nikola Klímová
MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: