Infekce

Dobrý den, Mám takový problém s antikoncepcí. Skoro rok a pul jsem brala antikoncepci Katya, najednou jsem začla trpět na záněty močových cest, brala jsem antibiotika, ale jakmile jsem je dobrala za měsíc jsem měla zánět znovu a opakovaně ( asi 5-6x do roku ). Podstoupila jsem vyšetření ale bezvýsledně. Nakonec jsem vysadila HA a od té doby jsem problémy neměla. Za pul roku jsem z vysazení měla problémy s akné, a proto jsem zašla za paní doktorkou pro antikoncepci Minerva. Beru ji 3 měsíc a záněty se vrátily. Paní doktorka tvrdí, že antikoncepce s tímto problémem nemá vůbec nic společného, že si za problém mužu sama- životosprávou. Je možné aby s tímto problémem měla něco společnéhop antikoncepce a snížením imunity?Zajímal by mě Váš názor na můj problém. Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Na Vašem příběhu je patrné,jak v lidském těle opravdu "vše souvisí se vším".Jednotlivé orgánové systémy komunikují navzájem a zároveň zůstává centrální řízení..Takže-opravdu platí,že celkový stav člověka,jeho imunitní zdatnost či oslabení,může mít vliv i tam,kde to vypadá nelogicky.Jenže-pro Vás má význam spíše jakýsi praktický dopad.Nedokážu Vám poradit nic moudřejšího,než abyste zašla za svým praktickým lékařem,.Má výhodu ve znalosti Vašeho stavu i z pohledu časového/předpokládám kontinuitu zdravotnické dokumentace/a může Vás sám vyšetřit,případně dobře spolupracovat s Vašimi dalšími ošetřujícími lékaři.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: