Infekce

Dobrý den. Obracím se na Vás s problémem, který mě trápí. Cca před měsícem jsem měla zánět močového měchýře, brala jsem antibiotika a poté jsem šla na kontrolu k doktorce, která mi řekla, že v moči nemám bakterii, ale už jen nějaký gynekolog.zánět. Bohužel dva dny poté jsem měla menstruaci, tudíž jsem k gynekoložce nešla a poté jsem odjížděla k moři.. U moře jsem špinila, i když jsem brala antikoncepci.. Vrátila jsem se z dovolené, kde mě trápil výtok, tak jsem si koupila Canesten 500 a po 4dnech šla na gynekologii, kde mi řekli, že neviděli, aby praktická doktorka z rozboru moči poznala zánět a že mám přijít za týden, jelikož mám nyní opět menstruovat a že se to buď samo srovná, nebo bude nasazena léčba.. Menstruaci mám dostat za dva dny a už dva dny mě trápí pocit častého močení a tlak v podbříšku.. Mohl by to být opět zánět močového měchýře, nebo gynekologická infekce? Snažím se užívat Urinal a pít mnoho tekutin.. Je možné mít zánět moč.cest i při menstruaci? Mimochodem nikdy jsem tlak v podbříšku před menstruací tak dlouho neměla, mívám ho tak den předem. Předem děkuji za Vaši odpověď. Tereza

Odpověď odborníka:

Zánět močových cest může být i při menses, u výtoku záleží na jeho původci, Canesten je účinný jen u určitých druhů zánětu a rozhodně není všespasitelný, je potřeba kultivace moče, kultivace z pochvy, mikrobní obraz poševní a podle výsledků nasadit cílenou léčbu. Příjemný den.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: