Infekce

Dobrý den,potřebuji poradit.Mému příteli, cca před týdnem naskočila pod prsem vyrážka,která svědí.Zprvu tomu nevěnoval pozornost,ale tři dny zpátky mu v podpaží naskočila bolestivá boule.Byly jsme na pohotovosti,sono pouze popisuje zvětšení uzliny a lékařka mu nasadila ATB-Amoksiklav.Po třech dnech užívání ATB žádné změny boule pořád bolí a vyrážka více svědí.Děkuji za radu.Lucie

Odpověď odborníka:

Dobrý den, milá Lucie- vážím si Vaší péče o přítele!! Bohužel, jeho současné obtíže nevyřeší internetová poradna. Reaktivní lymfatická uzlina je odpovědí organismu na kožní změny- je to tzv. spádová uzlina, dochází zde k rozvoji imunitní odpovědi. Co je ale podstatou vyrážky, to z Vámi popisovaného průběhu vyčíst nelze. Přítel by měl navštívit svého registrujícího praktického lékaře- časová investice se docela jistě vyplatí a tento postup je vhodnější než řešení návštěvou pohotovosti..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: