Infekce

Dobrý den, před 2 lety jsem měla na kůži zlatého stafylokoka ( MSRA ). Po přeléčení několika antibiotiky jsem bez potíží. Nyní jsem těhotná a mám obavy, aby to miminko nedostalo ode mě-jak v období v těhotenství nebo po porodu ( mám na dlaních atopický ekzém, aby ho třeba dotekem nenakazila ). Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Evo! Atopický ekzém není přenosné onemocnění. Vaše dítě po Vás mohlo zdětit sklon k ekzému, ale dotykem Vašeho ekzému se nemoc nepřenese. Na druhou stranu, můžete klidně očekávát, že se Váš zlatý stafylokok zase objeví. Je obtížné se jej zbavit a řada lidí jej dlouhodobě hostí.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: