Infekce a atb

Dobrý den, můj otec (61 let), který prodělal před několika lety těžký infarkt a zároveň má tzv. dnavou artozu bohužel před měsícem onemocněl vysokými teplotami a bolestí v krku. Na několik dní ulehl do postel, bral Paralen a veškeré problémy vymizely. Po zhruba cca 3 týdnech se ovšem vrátila vysoká teplota (39,7). Obvodní lékařka mu nasadila antibiotika (Amoksiklav), který mu vůbec nepomohl a za několik dní k tomu dostal zánět uší. Takřka ohluchl a protrhl se mu ušní bubínek. Na ORL dostal ušní kapky, kapky do nosu a jiná antibiotika (Xorimax), bere je nyní 3 den a výsledek je zatím takřka nulový (myslíte, že je ještě příliš brzo na jejich účinek?) Cítí velký tlak v celé hlavě a pálí ho krční páteř. Krevní testy prý dopadly cituji obvodní lékařku : tak napůl. Otec prakticky skoro nejí a zhubl minimálně cca 8 kg. Vzhledem k tomu, že tyto potíže trvají již skoro 3 týden, vysoké teploty neustávají a vzhledem k tomu, že otec má problémy se srdcem, začínáme mít velké obavy. Nevíme, kam by jsme se měli již obrátit o radu a pomoc. Jsem již naprosto zoufalá a proto se obracím i na Vás touto cestou za což se omlouvám. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rozhodně se neomlouvejte, zdraví je cenné a je namístě se informovat. 3.den je na teploty a léčbu ATB opravdu brzy, nechte ještě 1-2dny a potom zkonzultujte tatínkův stav s tím, kdo mu ty poslední ATB napsal. Uvědomte také obvodního lékaře, kdyby se účinek ATB nedostavoval a obvodní potom zváží další postup komplexněji, asi bude chtít tatínka nejspíše vidět a více vyšetřit ( i s ohledem na jeho srdeční onemocnění). Víc vám zatím poradit nedokážu, uvidíte sami, ale hubnutí a nechutenství je u infekcí běžné - tělo se soustředí na boj s infekcí a mobilizuje svoje reservy, po uzdravení se potom váhový úbytek zase vyrovná. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: