Infekce a těhotenství

Jsem v 8tt a silně jsem se nachladila (hnisava rýma, kašel, zahlenena, az jsem zvracela, silná bolest hlavy a teklo mi z očí). Po 3 dnech léčení doma jsem navštívila svou praktickou lekarku. Ta mi zmerila crp (35) a poslala na ORL. Pan doktor na ORL nade mnou kroutil hlavou, že je hodně nebezpečné mít zánět v těle v v období organogeneze a předepsal mi antibiotika Medoxin 250 (diagnóza akutní rinosinusitis bilat. + akutní pharyngitis). Po dalších dvou dnech, kdy se můj stav nelepsil, jsem si antibiotika, ač nerada, nasadila. Bylo mi doporučeno je užívat po 8mi hodinách. Je tento postup správný a bezpecny? Nemůže to ohrozit miminko?Mám strach ze špatného rozhodnutí. Odpoledne mám teplotu 37,7, ale ta je možná vlivem těhotenství. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Medoxin jsou naprosto bezpečná antibiotika, jsou už léty ozkoušená.
V těhotenství jsme vždy na vážkách- risk vs. benefit- v tomto případě jsou ale opravdu antibiotika vhodná a bezpečná, tak se nebojte.
S pozdravem,
MUDr. Klímová

MUDr. Nikola Klímová
MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: