Infekce hiv

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na otázku, která mě momentálně dost tíží. Včera jsem na veřejném chodníku uviděla stopy, které vypadaly, že se jedná s největší pravděpodobností o krev. Bohužel jsem si jich všimla na poslední chvíli a nevím, zda jsem na ně při chůzi nešlápla. Bohužel také nedokážu posoudit, zda byly tyto skrvny již dostatečně zaschlé. Problém je v tom, že asi tak po hodině jsem na tuto "příhodu" zapomněla a upravovala si konce kalhot, které mi spadaly až na zem. Je tedy možné, že jsem o krvavé skvrny na chodníku zavadila i kalhotami. Mám nyní strach, zda nemohlo nějakým způsobem dojít k nákaze při manipulaci s kalhotami, když jsem současně měla na prostředníčku 3 dny strhlý puchýř. Omlouvám se, za "krkolomnou" formulaci mého problému, bohužel nevím, jak ho lépe popsat. Děkuji za pochopení i odpověď.

Odpověď odborníka:

myslím, že se obávat vůbec nemusíte. Virus HIV je velmi citlivý na vlivy zevního prostředí (proto se taky přenáší pohlevně nebo stříkačkami). Již krátká doba na vzduchu ho ničí. Infekce by vám hrozila, kdyby jste si čerstvou krev zanesla přímo do nějaké optevřené rány či oděrky.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x