Infekce horních cest dýchacích, syn 2 roky

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat na názor dalšího odborníka. Můj syn měl teď 2 roky a 3 měsíce a velmi často je nemocný. Ať už se to týká banálních rým, nebo nemocí, vyžadující ATB. Za svůj život měl ATB minimálně 7x. Má zvětšenou nosní mandli (vklidu, bez infektu) -zaplňující asi 2/3 prostoru. Přes léto je to lepší, ale úderem podzimu a zimy se z různých viróz, většinou končících ATB léčbou, nemůžeme dostat. Momentálně už měsíc kašle a má rýmu,od tohoto týdne se přidala ještě angína, na kterou jsme dostali opět ATB Augmentin DUO 2x5ml. Jsem už opravdu zoufalá, i když to tak nevypadá,plním vše , co lékař napíše - poradí, ale bez většího efektu. Ráda bych se zeptala, zda by nám pomohlo odstranění nosní mandle-vyčkáváme, až bude starší, ale nevím, jestli to není chyba, event. imunolog. vyšetření, nebo dostupné preparáty posilující imunitu, event. jaké. Děkuji moc za radu a přeji klidné prožití Vánočních svátků a šťastná Nový rok Ivana marešová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Ivano. Pokud má opravdu infekty horních cest dýchacích tak často, možnost odstranění nosní mandle bych zvážil. Názor na to, kdy ji odstranit, není zcela jednoznačný, takže je to většinou na uvážení každého konkrétního lékaře a rodičů. Je potřeba také říci, že nosní mandle obvykle dorůstá. I přesto se však může alespoň přechodně stav vylepšit. Imunologické vyšetření by bylo vhodné.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: