Infekce krev

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli je riziko nakazit se nějakou infekcí, když jsem se včera líbal s jednou dívkou a poté jsem zjistil že kousek za rtem měla nějaký škrábanec a tekla ji krev?? Mám se jít někam otestovat?

Odpověď odborníka:

Dobrý den Martine, teoretické riziko krví přenosné infekce tu je, záleží však hodně na tom, zda vy také máte nějakou oděrku na rtu, kterou by byl přenos této infekce snažší. Myslím si ale, že pokud takovou oděrku nemáte, riziko je minimálně. Chcete - li však mít 100% jistotu, nechte se za cca 1 měsíc u svého praktického lékaře otestovat na krví přenosné infekce. S pozdravem a přáním negativních výsledků, Kristýna Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zčervenání kůže po alkoholu nemusí znamenat alergickou reakci
Co je to Helicobacter pylori?
Články: Co je to Helicobacter pylori?
Od roku 1983, kdy Warren a...
Osteoporóza jako důsledek těhotenství?
Články: Osteoporóza jako důsledek těhotenství?
Tělo ženy chrání své kosti...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: