Infekce močových cest

Nijak netrpím na záněty močových cest, přesto mě na konci června jeden potkal. Přeléčila jsem ho Biseptolem (jelikož to bylo den před začínající dovolenou, tak jsem si dovolila použít domácí zásoby, které mi vystačily na 4.5 dne léčby). Následná kontrola u lékaře vyloučila zánět v moči. Mně však nadále překonávají nepříjemné pocity při domočování. Nejedná se ani tak o bolest jako spíše o tlak. Když si zatlačím na místo, kudy vede trubice u ústí poševního vchodu, jedna se o bolest nutící k močení. Snažím se hodně pít a bezprostředně po vypití většího množství vody (0,5 L) žádné potíže necítím. Pokud však piju normálně, potíže se vrací (např. i ráno, kdy celou noc nepiji). Také chodím často na malou a to ne v důsledku nutkavého pocitu, ale kvůli plnému měchýři, vždy poměrně dost načurám. Prosím o radu, co mám dělat. Problémy se dostavily, když jsem byla málo oblečená a promoklá delší dobu venku, jestli jsem měla opravdu zánět měchýře nevím, protože jsem si biseptol nasadila sama, když se dostavilo intenzivní řezání v moč. trubici, které po něm ustoupilo. Brala jsem ještě nějakou doplňující léčbu (Uroval Akut), ale vliv na svůj zdravotní stav nepozoruji. Piji pouze vodu, urologický čaj ne. Je doba dovolených a další dovolená je přede mnou, tak mám obavu. Přemýšlím, jestli to nemůže mít spojitost i s nějakou vaginální infekcí, pravdou je, že cítím lehký diskomfort v celé oblasti - moč. trubice, poševní vchod, konečník. Ze sexu jsem tím pádem také velice nervózní a nevím, jestli mi neškodí. Často při něm pociťuji potřebu močení, i když to není vyloženě pravidlem. Hygiena je celkově u mě v pořádku. Mockrát děkuji za radu, nevím, jak postupovat, na co se nejlépe nechat vyšetřit, zda si koupit něco v lékárně, co by mi mohlo pomoct...

Odpověď odborníka:

Celý problém na mě působí tak, že jste se nejspíš nezaléčila dostatečně- Biseptol ano, ale celkem 960 mg 2x denně minimálně 5 dní.
Doporučuji Vám navštívit praktického lékaře a domluvit se s ním, nicméně ve Vašem případě bych jistě před nasazením léčby provedla kultivaci moči. Dodržujte nyní sexuální abstinenci.
S pozdravem,
MUDr. Klímová

MUDr. Nikola Klímová
MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: