Infekce močových cest streptokokem ( 10 na 7/ 1 ml ) v 10. týdnu těhotenství

Dobrý den, byla mi zjištěna infekce strptokokem ( jinak trpím chronicky zánětem moč. měchýře - potvrzeno cystoskopii ) na který mi byl po konzultaci s mým gynekologem předepsán Duomox 3x 500, již 4.týden ale trpím zároveň na nepříjemný hlenový kašel a rýmu, proto se domnívám, že se infekce přenesla právě odtamtud, ale nejsem lékař, spíš hádám, jsem totiž skutečně nešťastná, že musím ještě v neukončeném 1. trimestru užívat atb, navíc mě děsí to množství bacilů, prosím Vás, mám obavu, jestli se může bacily nějakým způsobem nakazit nebo otrávit plodová voda a zda při užívání atb ohrožuju zdraví děťátka, mám na mysli také vady typu Aspergerův syndrom, Autismus, apod., jelikož kamádce se narodila holčička s tímto postižením a ona se domnívá, že to bylo onemocněním jejího mažela v době početí, tedy mononukleózou, jestli se nepletu. Jestli je můj dotaz nesmyslný, předem se omlouvám, jen mám opravdu starost, bojím se i toho, že uběhlo pár týdnů, než se na to přišlo a mi byla nasazena atb. Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, infekce je léčena antibiotiky, čímž je mimo jiné zabráněno přestupu infekce intraovulárně. Antibiotiky plodu neškodíte, užíváním antibiotik nedojde ani ke vzniku zmíněných syndromů. Pokud jinak těhotenství probíhá bez problémů a nálezy vašeho porodníka jsou v pořádku, nestresujte se zbytečně možnými komplikacemi a těhotenství si spíše snažte užívat.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: