Infekce poševního vchodu

Hezký den, už čtvrtý měsíc mám okolo poševního vchodu takové zbytnělé puchýřky. Je to asi o něco měkčí než bradavičky a průběžně to mění velikost a tvar. Mám tedy podezření na herpes, ale je mi divné, že by jeden výsev mohl trvat takhle dlouho. Většinu doby o tom nevím - spíš jen když si vezmu nevhodné prádlo, které to dráždí. Ale i ve dnech, kdy o tom moc nevím, a zkontrolui zrcátkem, pořád to tam je. U lékaře jsem ještě nebyla. Je moje podezření pravděpodobné, nebo se spíš jedná o něco jiného? Díky, Krista

Odpověď odborníka:

Ano, s největší pravděpodobností by se mohlo jednat o virovou infekci (puchýřky jsou nejčastěji projevem právě virové herpetické infekce). Bez léčby tato infekce sama nezmizí.
Doporučuji co nejdříve vyhledat svého ošetřujícího gynekologa a situaci řešit.
Do návštěvy gynekologa a vyléčení důsledně dodržovat hygienu, důkladně si mýt ruce po každé toaletě, nesdílet ručníky či jiné prádlo, sexuálně abstinovat.
S pozdravem, MUDr. Gottvaldová

kpt.MUDr. Denisa Gottvaldová
kpt.MUDr. Denisa Gottvaldová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Centrum ambulantní zdravotní péče, ÚVN-VFN Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x