Infekce v krku u batolete

Dobrý den, můj syn - 2 roky - cca 10 dní kašle, nejdříve suchý, poslední dobou vlhký kašel, Před 7 dny se objevila rýma a vystoupila teplota na max. 37,4 st.,netrvala déle než 1 den. A před 5 dny jsem v krku objevila bílé povlaky na mandlích. Dětská lékařka odebrala stěr, kde vyšel Haemophilus influenzae +++. Vzhledem k tomu, že v předcházejících 2 měsících dostal již 2x ATB (Zinnat na zánět středouší a Augmentin na angínu bez výtěru), rozhodla se nedávat antibiotikum a vyčkat, zda nález v krku zmizí. Chtěla bych se zeptat, zda se nedá dělat ještě něco jiného? A nezávisle na současném problému už bojujeme několik týdnů s kousáním se do tváří, kdy má vnitřní strany ošklivě rozkousané. Opravdu stačí potírat genciánou? Mockrát děkuji za odpověď. Petra Balská

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Petro, hemofilová angína se sama bez antibiotik nevyléčí. Vzhledem k věku vašeho syna se nedoporučují cucavé pastilky a bohužel ani jiná léčba, jaká se nabízí dospělým. Zbývá posilovat imunitu - pomůže pestrá strava s dostatkem čerstvého ovoce a zeleniny, pokud možno bez chemie. Genciánová violeť má hlavně antiseptický účinek - tj. zabrání zánětu ve tvářích, ale kousání nezastaví. Zde by dítě měl určitě vidět neurolog - ten dokáže zhodnotit, zda je kousání do tváří přechodný stav nebo je nutné jej nějak léčit. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: