Infekcia?

Dobrý den,pán doktor. Aby som uviedla na správnu mieru, mám 21rokov, jedného partnera už 4roky, s nikým iným okrem neho som pohlavný styk nemala a partner je v poriadku. Chcela by som sa spýtat, velmi často mávam svrbenie vo vnutri ale aj vonku na pochve, ktoré sa mi vystupnuje až do bolesti či do pálenia. Lekár mi robil všetky výtery a všetko bolo vždy v poriadku, že mám narušenu pochvovu floru alebo som mala zápal, tak to vylečil tabletkami alebo čipkami. Som s toho velmi neštastna pretože tieto problémy ma trápia skoro 4-5 krát do roka a mávam s toho kyslý , niekedy aj hnedasty výtok, alebo mám výtok aj úplne bežne v mesiaci. Bez intímky sa už nemůžem ani pohnut. Momentálne mám zase svrbenie až bolest medzi pochvou a analným otvorom, nemůže to mat niečo spoločné, že by sa prenášali bakterie s čreva z anal. otvoru, kedže mám zlatu žilu?/anal.sex nerobíme./ Ako antikonc. používame prezervatív, nemůže na to tiež zle působit ten latex? Už tiež rozmýšlam o hormonálnej antikonc., že by som to aspon skusila, či by mi tieto problemy neprestali. Prosím poradte.Dakujem krásne macka zo slovenska

Odpověď odborníka:

Dobrý den, za normálních okolností je pochva osídlena téměř deseti různými baktériemi, z nichž hlavní úlohu hraje tzv. laktobacilus. Ten zajišťuje, že prostředí v pochvě je kyselé a nemnoží se zde nežádoucí patogeny. Problém s výtokem si můžete způsobit i sama používáním zásaditých mýdel či gelů, které mění kyselost prostředí pochvy. Věnujte tedy pozornost intimní hygieně, rovněž tak partner. Potíže popsaného charakteru by mohla rovněž vyvolat tzv. enterovaginální píštěl, což je vlastně spojení mezi střevem a pochvou, kdy vniká střevní obsah do pochvy. Každopádně navštivte gynekologa i s partnerem, měl by Vám provést mikrobiologické vyšetření a zjistit skutečného původce problémů - baktérie či plísně. Také si ověřte, že Váš partner neudržuje intimní styk s někým jiným. Hemoroidy vy se neměly na vzniku poševní infekce významněji podílet a je pravda, že hormonální antikoncepce může stav leckdy upravit. To by měl každopádně posoudit odborný lékař.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x