Infekční mononukléoza

  • Dotaz od: Pavel Ištvánek
  • Publikováno: 9.12.2012
  • uLékaře.cz

Dobrý den, mám dotaz týkající se mojí nemoci. MÁm 3dny ATB penbene 1500000 po 8 hodinach dnes jsem bral 6 tabletu a nevidim zadne vetsi zlepseni napr v polykani mam velmi moc natekle uzliny a pod nimi palivou rezavou bolest s kterymkoliv polknutim... myslite ze do pondeli otok krku odezni? Davam si priznicuv zabal i tvaroh s cibuli a zatim zadny velky vysledek. V krku se me porad hromadi sliny mam i trosku otekly jazyk a nemuzu polknout ani vlastni slinu dnes jsem za cely den s obtizemi vypil 1,5litru studeneho piti bylo me dobre sice piti s bolestmi ale musel jsem uz... chtel jsem si dat za dalsi hodinu znova piti ale uz jsem nemohl ve 2 rano jsem bral dalsi ATB a to byl zapas to spolknout chtel bych znat vasi radu za jak dlouho otok splaskne dekuji

Odpověď odborníka:

Otok v krku při infekční mononukleóze může přetrvávat i několik dnů až týden. Pokud by se obtíže natolik zhoršily, že by vám neumožnily polknout vůbec a omezovaly dýchání, je nutné navštívit infekční oddělení, kde vás pravděpodobně hospitalizují a aplikují nitrožilně kortikoidy ke zmenšení otoku.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: