Infekční mononukleóza - líbání

Nedávno jsem prodělal infekční mononukleózu. Některé hodnoty jaterních testů mám ještě mírně zvýšené a mám za měsíc přijít na kontrolu k lékaři. Chtěl bych se zeptat, jestli mohu políbit partnerku, aniž bych ji vystavoval nebezpečí infekce a případně za jak dlouhou dobu by to mohlo být bezpečné. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Adame, předpokládám, že jste se líbal se svojí přítelkyní i předtím, než vám zjistili, že máte infekční mononukleózu. Proto s ní už tedy přítelkyně pravděpodobně přišla do styku ještě před stanovením diagnózy infekční monukleózy. Nicméně zhruba týden po odeznění obtíží se již přenosu bát nemusíte.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: