Infekční onemocnění?

Dobrý den, před třemi týdny jsem měla angínu (údajně) léčenou antibiotiky. Ta sice po třech dnech zabrala, ale poté se stav zhoršil (bez teplot, neschopnost polykání, únava, drobná vyrážka na stehně.) Když angína odezněla asi po deseti dnech, měla jsem hypestezii na levé noze (kde byla mimochodem i ta vyrážka), neurologický nález byl v pořádku, ale přesto mě objednali na MRI mozku. Následující dny mě trápila velká únava, bolesti hlavy - velmi ostré a nepříjemné, přetrvávající hypestezie, která se zlepšovala až po týdnu, ale stále se ještě občas ozývá. Přítomen byl také průjem a nechutenství, bolesti svalů a ztuhlost šíje. Tyto poly. obtíže byly asi v rámci čtyř dnů. Nyní se mi občas motá hlava, lehce se mi ozývá ona hypestezie na levé noze, a také na ní mám dvě červené skvrny složené z podivných teček. To vše bez teplot, jen s únavou. Za levým uchem mám jakousi tuhou bouličku. Už si nevím rady, vůbec nevím, zda tyto příznaky mohou spolu souviset nebo jestli se už moc nepozoruji. Mám jen strach, abych něco nezanedbala, tohle se mi normálně nestává, až po té angíně. Krevní testy vyšly v normě. Nemůže to být nějaká meningitida (nevím, zda by příznaky museli trvat neustále nebo zda mizí jako mě a jak mají rychlý nástup.) nebo snad něco jiného? Děkuji mnohokrát za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Vím,že jste očekávala konkrétní vyjádření,že Vás tedy zklamu.Přesto jako jedinou rozumnou cestu vidím návštěvu lékaře,který Vás léčil,a podobnou formulaci starostí a obav,jaké jste vyjádřila ve svém dotazu.Jistě nebudete odmítnuta,ani považována za příliš pozorujícího se pacienta.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: