Infekční zátěž - antibiotika

Dobrý den, v březnu 2013 jsem se léčila s borrelií a chlamyidií pneumoniae u imunologa. Léčba trvala měsíc - Atb doxybene a sumamed. Od ukončení léčby se cítím velmi dobře. Nemám zdravotní potíže. Lékař udělal nyni kontrolní vyšetření a sdělil mi, že mám vysokou infekční zátěž organismu - imunoglobuliny IgM 2.35 / ABs cerevisiae IgG 59 / AB laminaribioskarbhdt IgG 59,5 a v krevim obraze lymfocity relativne 0,55. Ostatni je pry v poradku, ale vzhledem k infekcni zatezi mam lecbu doxybene a sumamed absolvovat znovu na 30 dni. Ja se ale citim zcela zdrava. Mam lecbu absolvovat?

Odpověď odborníka:

dobry den ráda bych se jenom zeptala, za jakou dobu od dobrání antibiotik Vám bylo uděláno vyšetření kontrolní? Jestli je to bezprostředně po dobrání, tak bych určitě počkala 2 měsíce a pak udělala kontrolní vyšetření. Pakliže by byla pořád změna ve smyslu přetrvávaného zánětu, což ale má svou charakteristiku, tak bych doporučovala naúpsat ještě jednou a můžeme se poradit. Když nebudete mít potíže, spíš bych se přiklonila k cestě vyčkávání a sledování. Také bych doporučila z antibiotické léčby vyloučit Sumamed, stačí Doxybene, je zbytečné zatěžovat organizmus. S pozdravem

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: