Infekčnost anginy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak dlouho po zahájení léčby antibiotiky ještě mohu nakazit ostatní lidi? Předem moc děkuji za brzkou odpověď. S pozdravem a přáním hezkého večera Petra Š.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Záleží na tom,zda je původcem anginy skutečně bakterie, někdy je angina vyvolána virem,ten na antibiotickou léčbu neodpovídá.Jak vidíte,záleží na vhodně zvolené léčbě-taky antibiotika se svými vlastnostmi liší..V zásadě se infekce horních cest dýchacích šíří kapěnkovou cestou-tedy při kýchání,kašli,líbání--takže je vhodné se vyvarovat těchto forem komunikace.Další je opravdu otázkou úspěšnosti Vaší léčby

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-38 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: