Informace

dobrý den, můj syn se narodil s obvodem hlavy 34cm, porodní váha 3.3kg.Po 14 adnech jsme v poradně naměřili 36cm.Vzhledem k tomu, že má prvorozená dcera podstoupila ventrikolostomii pro blanitou stenozu aqeduktu, na kterou se přišlo právě díky rychle rostoucímu obvodu hlavy, se tímto ptám, jaká je pravděpodobnost, že se něco takového může opakovat?dost možná předčasný dotaz, ale u dcery byl jinak naprosto normální psychomotorický vývoj, jsem z toho trochu nervozní.díky za odpoved a přeji pěkný den michaela

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pravděpodobnost takovéhoto případu u sourozenců je velmi malá, pokud se však jedná o dědičnou záležitost, může se pravděpodobnost zvyšovat. Doporučoval bych proto pravidelné kontroly u lékaře. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: