Informace, jicnove echo

Dobry den, Pred tremi tydny jsem mel zdravotni prihodu, spojene s problemy s vykyvem na ekg a zacinajici zapal plic. V inkriminovanou dobu jsem mel vysoky tlak 140/105 cca 14 dni. Po nekolika vysetreni jsem poslan na dalsi testy, holter, zatez, sono a jicnove echo. Velmi rad bych obdrzel komentar k uvedene zprave a zda je nutne provest jicnove echo. ( mam velky davivy reflex - vim ze se podaji leky i umrtveni sprejem, ale rad bych se mu vyhnul) Je mi 37 let a k dnesnimu dni jsem zadne problemy nemel. Povolani mam v dnesni dobe asi jako dalsi lide stresujici a pod velkym tlakem cca 15 let. Alkohol prilezitostne predevsim vino. Nekurak. Vaha 118 kg. Tlak vcera u doktora 125/92. Dekuji za vasi reakci a vysvetleni pojmu na zprave. Burian

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nevím, proč by jste měl absolvovat jícnových ultrazvuk. Dle UZ srdce, který byl prováděn přes hrudník, je vše v normě. Nyní se musíte zeptat ošetřujícího lékaře, co jícnový UZ srdce přinese. Více nevím, jak Vám poradit.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: