Injekce kvůli rh faktoru

Dobry den, jsem po potratu v 6tt, mam negativni Rh faktor. Jsem teprve 2 dny po zakroku a chtěla bych se pokusit co nejdříve o další miminko. Mam ale strach ohledne mého negativni faktoru a vlivu na další tehotenstvi. Jsem po 2 porodech a vim, ze je nutne v nekterych pripadech podat matce injekci kvůli jinému Rh faktoru matky a dítěte. Je nutne injekci podat i v takto rannem stadiu potratu? Verim, ze v nemocnici by si to ohlidali a nezanedbali, ale preci jen se chci radeji ujistit. Ja totiž zadnou nedostala. Dekuji

Odpověď odborníka:

dobrý den, měla byste dostat 1 dávku Rhesonativu do 72 hodin.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Homeopatika pro těhulky: těhotenství a příprava na porod
Život po odstranění prsu
Články: Život po odstranění prsu
Odoperování části nebo...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Počítačová tomografie (CT)
Články: Počítačová tomografie (CT)
Počítačová nebo computerová...
Snižováním tlaku ve spánku lze předcházet diabetu
Články: Snižováním tlaku ve spánku lze předcházet diabetu
Budete-li užívat léky na...
Krev ve stolici? Příčin může být celá řada
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: