Injekce na vyvolání menstruace

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Je mi 43 let,a každý měsíc musím na injekci na vyvolání menstruace, jinak se nedostaví. Čím to může být, že se menstruace nedostavuje sama? A bylo by nějak nebezpečné na injekce nechodit? Děkuji K.

Odpověď odborníka:

Milá Katko, bylo by vhodné se s gynekologem domluvit na vyšetření příčiny absence menstruace. Příčin může být několik a většinou se jedná o hormonální poruchu. Nepíšete jak dlouho tento stav trvá, ale pokud to je otázka poslední doby, tak se může jednat i o nástup menopauzy. Až po krevních testech, kde se zhodnotí hladiny ženských hormonů a hormonů, které ovlivňují jejich tvorbu se dá určit jak příčina, tak nutnost terapie. Pokud vám nevadí nemenstruovat, tak to není problém a na injekce pak chodit nemusíte. Samozřejmě je i pak důležité chodit na pravidelné prohlídky ke gynekologovi. Mějte se hezky.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Dotaz | Od: Dandulka | 14.7.2015 12:24
Dobrý den, mám dotaz....byla jsem na prohlídce u ž. lékaře a řekl mi, že se uvidíme častěji. Jelikož mám vysokou sliznici a pokud do dvou měsíců nedostanu menstruaci abych přišla na injekci. Je tento postup správný je mi 57 let...a škodí tato injekce tělu?
Děkuji

reagovat
re:Dotaz | Od: uLékaře.cz | 28.7.2015 12:33
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x