Inkontinence moči

Dobrý den, Chtěl bych Vás touto cestou požádat o Váš názor. Již delší dobu mám potíže s delším odkapáváním po vymočení a také mírnou inkontinenci, pří leknutí nebo kýchnutí. Navštívil jsem různé urologické ambulance i soukromé. Měl jsem zánět močových cest i bakterie v močových cestách, ty se po dobrání léků vyléčily, ale potíže mám nadále. Stále jsem přemýšlel o příčině. Tyto potíže mi začaly v podstatě po určité době, kdy jsem začal mít sedavé zaměstnání a když se zamyslím v posledním roce, se celkově snížil můj přirozený pochyb, málo chodím, jen sedím nebo jezdím autem. S největší pravděpodobností se domnívám, že mé potíže jsou způsobeny oslabením svalstva pánevního dna. Vím, že tyto problémy postihují zejména ženy, ale dočetl jsem se, že jsou případy i u mužů. Navštívil jsem fyzioterapeutku, která se zaobírá přímo disfunkcí pánevního svalstva. Po hodinové konzultaci a vyšetření jsme stejného názoru. Tato myšlenka mě napadla v poslední době a neřekl jsem to žádnému lékaři a šel přímo k fyzioterapeutce. Chtěl bych slyšet Váš názor, jako lékaře, co si o tom myslíte? Možná na Vás v tuto chvíli působím tak, že jsem si někde přečetl příčinu a jen si ji vsugeroval, ale není tomu tak. Jen logicky sečítám úvahy. Je mi 24 let a nikdy jsem neměl žádné potíže. Asi bych měl říci, že jsem od narození po dětské mozkové obrně a celkově jsem náchylnější k oslabení svalstva. Po určité době, když jsem začal mít sedavé zaměstnání pocítil jsem celkové oslabení svalstva mého těla, trpěl bolestmi zad apod. Začal jsem pravidelně navštěvovat posilovnu a najmul si trenéra a nyní se po této stránce cítím lépe, Ale toto svalstvo jen tak posílit nedokáži. Po konzultaci a vyšetření fyzioterapeutky máme stejný názor a doporučila mi elektro stimulaci. Elektro stimulace, neslouží k posílení, ale k lepšímu identifikování svalstva, abych jej mohl lépe používat. Ještě před tuto terapii mi fyzioterapeutka doporučila navštívit právě Urologickou ambulanci, jelikož, by ráda slyšela názor lékaře a já ji plně chápu. Bohužel na Urologické ambulanci jsou dlouhé čekací doby. Samozřejmě Urologickou ambulanci navštívím a vše podrobně popíši, alel chtěl bych Vás touto cestou požádat o vyjádření Vašeho názoru, jako lékaře, co si o tom myslíte..??

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pacienti po obrně mívají tyto dysfunkce. Urologické vyšetření je více než vhodné. Může Vám nadměrně nebo nedostatečně pracovat močový měchýř nebo jde o nedostatečnost svěrače. První možnost je častější. Elektrostimulaci bych zkusil až pokud by to bylo vhodné na základě urologického vyšetření. Zatím zkuste jen posilování pánevního dna

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x