Inkubacni doba

Je mozne aby se po pul roce od riz.,styku nevytvorily protilatky a priznaky pohl.nemoci(syfilis,kapavka,...) kvuli antibiotikum ktere jsem uzivala asi tyden na infekci moc.mechyre. Tadne obtkze jsem dosud nemela. Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Nákaza syfilis a kapavkou se navenek nemusí projevit. Pokud jste měla rizikový styk a nejste si jistá, zda jste se nenakazila, je vhodné nechat se určitě na tyto pohlavně přenosné choroby vyšetřit. Antibiotika mohla případnou nákazu ovlivnit (záleží, zda byla na případnou infekci účinná a v dostatečné dávce), ale nemusela, a také mohlo dojít pouze k oslabení, nikoli vymýcení infekce. Pokud jste však již vyšetřena byla a nákaza nebyla vyšetřením nalezena/potvrzena (vyšetření krve + výtěr z močové trubice apod.), neměla byste být nakažena. Více Vám řekne Váš ošetřující lékař.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Vyšetření konečníku
Články: Vyšetření konečníku
Vyšetření konečníku patří...
Může vás potkat žilní trombóza? Nechte se otestovat!
Články: Může vás potkat žilní trombóza? Nechte se otestovat!
Lidé trpící křečovými...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Hormonální léčba rakoviny prostaty může vést k osteoporóze
Předoperační vyšetření
Články: Předoperační vyšetření
Předoperační vyšetření je...
Jak se diagnostikuje alergie
Články: Jak se diagnostikuje alergie
Na počátku celého procesu...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: