Insufience akomodace

DOBRÝ DEN.BYLA MI DIAGNOSTIK.INSUFIENCE AKOMODACE.NEMOHU OD DĚTSTVÍ ZAOSTŘIT JAK NA BLÍZKO TAK NA DÁLKU.MŮŽETE MI PROSÍM PORADIT CO SE STÍM DÁ DĚLAT?OPERACE NEBO POD.?A MŮŽE SE TO VYVÍJET DAL?DOSTAL SEM FLIPER A DALŠÍ DVĚ OČNÍ CVIČENÍ ALE MÁ TO SMYSL?JINAK MAM KRÁTKOZRAKOST A ASTIGMATISMUS.2.OTÁZKA-ASI OD 17L. KAPU TIMOPTOL 0.5 JELIKOŽ BEZ NĚJ MÁM VYS.NITR.TLAK,OČI BOLÍ,ŘEŽOU.ALE NEMÁM PRÝ ZELENÝ ZÁKAL,ANI NÁZNAK TOHO ŽE BY SE TAM TVOŘIL.MÁM HO KAPAT ALE PRÝ JE TO TZV UMĚLE.NEVÍTE CO KROÍM ZEL.ZÁKALU MŮŽE VYVOLÁVAT VYS.NITR.TLAK?PŘEDEM DĚKUJI ZA ODPOVĚD

Odpověď odborníka:

Dobrý den, porucha akomodace je neměnný stav, který nelze změnit žádnou operací a jedinou možností je nošení optimální korekce jak na dálku tak i na blízko. Pokud jde o "preventivní" kapání kapek na snížení nitroočního tlaku, tak bez komplexního vyšetření zaměřeného na zelený zákal nelze tento postup ani obhájit, ale ani zavrhnout. U nitrooční hypertenze je popisováno vyšší riziko zvratu v zelený zákal než v případě hodnot normálních, ale " normální" hodnota nitroočního tlaku je individuální. Nejdůležitější je však pravidelné sledování zrakových funkcí, včetně funkčních nebo strukturálních vyšetření, nejlépe na jednom místě, aby bylo možné zachytit event. změny a na tyto změny reagovat. Přeji hezký den

prim. MUDr. Radan Zugar
prim. MUDr. Radan Zugar

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Oční centrum Praha, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x