Intenzita menses a schopnost otěhotnění

Již je to rok co neberu HA a menstruaci mám přesnou opravdu na dny krásně vychází, ale od vysazení mám menstruaci jen 3 dny. První den špinění a slabá MS druhý den nejvíce a třetí den méně a 4 den už nic. Je to normální? Kdysi jsem měla chlamydie, které mám úspěšně vyléčené. Mám strach jestli to pak nebude mít vliv na otěhotnění. Je mi 26 a děti tak za dva roky bych chtěla. Děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Hezký den Lucie, nemyslím si, že by se mělo jednat o nějaký závažný problém, sovislost s Chlamydiální infekcí bych neviděla, ale souhlasím s tím, že máte menses slabší intenzity.
Mohlo by se tedy teoreticky jednat o to, že Vám dorůstá slabší děložní sliznice.
Je však důležité, že máte spontální menstruaci a že ji máte pravidelnou. Samozřejmě Vám nemohu sdělit přesný stav Vaší plodnosti, protože ten nezávisí pouze na síle menstruace, ale na Vašem místě bych předem obavy neměla, je však samozřejmě důležité si uvědomit, že podle výzkumů je žena nejplodnější kolem svých 25 let a pak plodnost již klesá.
Pěkný den, s pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: