Intenzivní bolest skříplého nervu

Dobrý den, díky dlouhodobému kašli mi otekla pravá půlka žeber, čímž se mi uskřípnul nerv. Již jsem byla u dvou lékařů, první mi předepsal Diclofenac 1-0-1, Sirdalud 0-0-1, ten druhý, když se mi objevily velké bolesti pod žebrem, vysadil Diclofenac a nahradil ho Tramal Retard 150 1-0-1 a Sirdalud ponechal. Tramal bolesti nepřebil úplně a po jeho dobrání se mi při jednom špatném zakašlání vrátily bolesti na stejně silnou intenzitu, jako předtím. Chci se poradit, jak se zbavit těch otoků a zároveň i té neustupující bolesti pod žebry (pokud možno už bez silných prášků jako je Tramal). Doplňuji, že při druhé kontrole byl proveden RTG bez jakékoliv změny. Velice děkuji, Ema

Odpověď odborníka:

Popisujete situaci,která vyžaduje aktivní léčbu, možnosti lékové jsou evidentně vyčerpány. Je třeba navštívit zkušeného fyzioterapeuta, ideáloně lékaře, který aktivní fyzioterapii provádí( V Brně je možnost se objednat do mé ordinace),současně s pomocí,s e zlepšením funkce bude třeba začít cíleně cvičit dle zácviku, aby zlepšení bylo trvalejší. Léčba ale nebude stačit pouze v oblasti bolesti, máte jistě i poruchu statiky pánve.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zčervenání kůže po alkoholu nemusí znamenat alergickou reakci
Co je to Helicobacter pylori?
Články: Co je to Helicobacter pylori?
Od roku 1983, kdy Warren a...
Osteoporóza jako důsledek těhotenství?
Články: Osteoporóza jako důsledek těhotenství?
Tělo ženy chrání své kosti...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: