Interakce

Dobrý den Nikde nemužu najít interakci mezi warfarinem a lagosou.Našel jsem jen ,že je možný inhibiční efektu silymarinu na CYP2C9, jehož významným substrátem je např. warfarin...... (což znamená ,že snižuje učinek warfarinu ????) Je možné tyto léky užívat aniž by se snížil či zvýšil účinek warfarinu?? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Antone. Vliv Lagosy by neměl být významný. Lék tedy užívat můžete. I kdyby ve Vašem konkrétním případě jeho vliv na účinek warfarinu byl markantnější, prostě by to Váš lékař zohlednil v dávkováni. Postup doporučuji řešit s tím lékařem, který Vám sleduje INR a upravuje dávky warfarinu - jde i o to, jaké jiné léky berete a zda je vůbec účelné Lagosu brát (jde přece jen o pouze podpůrné léčivo).

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: