Interupce

Dobrý den, mám těhotnou přítelkyni 10 týden. Zvažujeme interupci. Slyšel jsem, že se někdy stane, že dítě interupci přežije. Je to možné? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Interrupci ( umělé přerušení těhotenství ) je v současné době možno provést dvěma způsoby. Jednak medikamentozně - spolknutím tzv. potratové pilulky. Na to je ale u Vás už pozdě - lze do 7. resp. 8 týdne. Další možností je přerušení těhotenstvím odsátím obsahu dutiny děložní v krátké celkové narkoze. To je Vaše jediná možnost. Lze provést ale jen do 12. týdne, pak už dle zákona ne. Platí ale, čím dříve, tím je výkon jednodušší. Plod tento výkon nepřežije. Někdy se může stát, pokud výkon provádí nezkušený lékař, že v dutině děložní zůstanou tzv. residua. To by se ale na vyspělých pracovištích stát nemělo.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: