Intimní gely a kvasinky

Dobrý den, mohou intimní gely způsobit kvasinky?? Přijde mi, že jsem po nich podrážděná. Stačí umývání pouze vodou? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, výborné pozorování!!! gely jsou chemicky zásada, stejně jako mýdlo, ale pochva aby byla zdravá musí být kyselá, jinak se mikroby co v pochvě jsou ( a může tam být i kvasinka) dostanou do nerovnováhy a způsobí dyskomfort i zánět s výtokem.....čili voda stačí.a ani s ní to nepřehánět

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: