Intraartikulární kys. hyaluronová do hlezenního kloubu po úrazu

Dobrý den, jsem asi půl roku po distorzi kotníku (nespecifikované poranění vnějších vazů) a po konzervativní léčbě - tj. sádra 5 týdnů a fyzioterapie + TENS - mě kotník stále ještě bolí a není obnoven úplný rozsah pohybu. Lékař mi doporučil pro rychlé zlepšení a návrat ke sportu intraartikulární injekci Synvisc (2 ml), ale na internetu jsem se dočetla, že je určená spíše pro léčbu osteoartrózy a navíc její aplikaci provázejí nepříjemné vedlejší účinky (bolest, otok). Chtěla bych se zeptat - myslíte si, že možná pozitiva aplikace Synvisc v tomto případě stojí za riziko? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Pokud by byla celistvost kloubní chrupavky porušena je její aplikaci užitečná, jinak konservativní terapie jak popisujete doposud, chránit hlezno elastickým obinadlem při namáhavějších činnostech. Léčba na rehabilitaci a zpočátku opravdu nepřetěžování hlezna.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Poruchy srážlivosti krve
Články: Poruchy srážlivosti krve
Krvácivé stavy se projevují...
Jak se rozvíjí alergická reakce?
Články: Jak se rozvíjí alergická reakce?
Chcete-li rozumět tomu, co...
Nejlepší přípravek na klouby?
Články: Nejlepší přípravek na klouby?
Vánoce znovu klepají na...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: