Intrakoronární stent

Byl mi aplikován Stent a mám přísný zákaz kouřit.Chci se zeptat,zda tzv. Elektronická cigareta by byla alternativním řešením?Děkuji

Odpověď odborníka:

Musím říci, že nejsem zcela přesně obezámen se statistikami srovávajícími normální kouření a elektronické cigarety. Možná existují, ale je také možné, že tato informace není dosud k dispozici, protože vyžaduje sledování mnoha osob (stovky až tisíce) pod dobu cca deseti let a více. Avšak podle věku, který jste uvedl (cca 30-45 let) máte tzv. rychlou aterosklerozu. To není oficiální pojem, ale je celkem jasné, že když máte obtíže v takto časném věku, že je u Vás tento proces - nejspíše z převážně vrozených příčiných - akcelerován (zrychlen). Proto bych se snažil veškeré rizikové chování i faktory v maximální míře vyloučit, protože Vám i tak hrozí komplikace nebo i úmrtí v relativně mladém věku. Srdečně zdravím

MUDr. Vladimír Vinduška CSc.
MUDr. Vladimír Vinduška CSc.

Specializace: Kardiochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x