Intrauterinní inseminace

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na Váš názor ohledně IUI. U mě nebyl zatím zjištěn žádný problém, včetně hormonálního profilu, ale můj cyklus je cca 45 dní. Přítel byl na spermiogramu, množství spermií i pohyblivost výborná (93 mil), ale morfologie jen 2% dobrých, když prý mají být min. 3% (asi nějaký jiný typ výpočtu, prý jsou snad 2 typy a podle toho druhého je to 30%) . Bylo nám navrženo IUI, že prý když se ta morfologie přepočítá na tak vysoký počet, tak by to mohlo vyjít. Mám tedy 3 dotazy: 1) má smysl s touto morfologií jít do IUI 2) může byt snížený počet tvarově dobrých spermií ovlivněn předcházející nemocí (zánětem horních cest dýchacích) partnera před spermiogramem 3) je možné morfologii zlepšit např. užíváním zinku a selenu? Mnohokrát děkuji za Váš názor

Odpověď odborníka:

Dobrý den 1) dle mého názoru ve Vašem případě IUI rozhodně smysl má, myslím si že je dokonce velice vhodnou variantou 2) předcházející nemoc na spermiogram částečný vliv může mít- záleží ale na tom v jak dlouhém časpovém odstupu nemoc předcházela, spermie zraje cca 21 dní 3) nemyslím si že by selen a zinek měly na spermiogram zásadní vliv, určitý mírný efekt ale mít mohou

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: