Intrepidermální basaliom

prosím o zhodnocení ,zda je dostačující vyříznutí kožního nádoru o jehož histol. výsledku mi bylo řečeno, že je karcinogení, a sledovat, jestli se nevytvoří strup ,jinak ko ntrola za rok. dále mám užívat aescin-teva na tuhnutí krčních svalů, špatně se mi dýchá předem děkuji Marie

Odpověď odborníka:

Dobrý den, milá paní Marie- nemějte obavy, Vaši lékaři by nezanedbali Váš stav. Basaliomy jsou sice histologií karcinomy- tedy "zhoubné" nádory, ale chovají se svým způsobem "nemaligně", zpravidla nemají tendenci k metastazování. Hlavním problémem je lokální destrukce. Šíření se na povrchu projevuje tvorbou "perličkovitých" změn kůže.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: