Invalidní důchod

Dobrý den, před čtyřmi lety jsem byla na operaci páteře. Schválili mi ČID 1.stupně. V současné době mám mezi 4/5 obratlem na bederní páteři opět výhřez ploténky 4mm s těsným kontaktem s kořenem. Bolesti jdou do pravé nohy. Byla jsem i v lázních,ale zlepšení je minimální. Je tento nález vhodný k operaci?Za týden jdu k posudkovému lékaři. Máte prosím někdo s takovouto situací zkušenosti? Odeberou mi invalidní důchod,když došlo ke zhoršení zdravotního stavu? Děkuji Vám za Váš čas i za odpovědi.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Výhřez ploténky se může opravdu znovu i ve stejném místě objevit. Proto je také potřeba každou operaci bedlivě zvážit, zda zjištěný výhřez poškozuje opravdu nervový kořen, zda působí právě ty potíže, které pacient má. To právě někdy není jednoduché. Zda znovu operovat se i z toho důvodů musí zvážit, nový operační výkon v prostoru může vést i ke vzniku srůstů , které také nerovový kořen dráždí apod. Pokud je ale výhřez již velký ,stav se nelepší při konzervativní léčby je potřeba otázku nové operace opravdu nanést. O léčbě nerozhoduje posudkový lékař. Ten jen na základě dodaných nálezů posuzuje trvání pracovních omezení a to podle speciálních předpisů a tabulek daných předpisy ministerstva práce a sociálních věcí. Zdravím dr. Šigut

prim. MUDr. Vladimír Šigut
prim. MUDr. Vladimír Šigut

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologické odd a iktové centrum nemocnice Krnov,
Ambulance neurologie a myoskeletární medicíny Krnov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: