Itakem/plodnost

Muj pritel bere antidepresiva Itakem. Kdybych otehotnela bude to mit vliv na vyvoj ditete? Nebude mit nejakou vadu? Bude zdrave? Dekuju za odpoved.

Odpověď odborníka:

Veroniko,
uvádím přesné znění obsahu příbalového letáku, který k ovlivnění plodnosti při léčbě lékem Itakem/Escitalopram uvádí:
Plodnost
Ve studiích na zvířatech bylo prokázáno, že citalopram, lék podobný escitalopramu, snižuje kvalitu spermií. Teoreticky by to mohlo ovlivnit plodnost, ale vliv na lidskou plodnost zatím nebyl pozorován.

V případě, že budete plánovat otěhotnění, prosím poraďte se spolu s Vaším partnerem s ošetřujícím psychiatrem a gynekologem o rizicích, eventuálně o možnosti přerušení či změny terapie, pokud to některý z nich indikuje.
S pozdravem, MUDr. Veronika Horáková

MUDr. Veronika Horáková
MUDr. Veronika Horáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Klinika pracovního lékařství a cestovní medicíny FNKV

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x